Týždeň v znamení jedál maďarskej kuchyne

Pochutnať si môžete aj na fazuľovej polievke Jókai či segedínskom husacom stehne.

V zariadeniach Strednej odbornej školy obchodu a služieb
(SOŠOS) v Rimavskej Sobote Čierny orol a Junior Komplex sa tento týždeň podáva to najlepšie z maďarskej kuchyne .

Počas týždňa maďarskej kuchyne si môžu Rimavskosoboťania pochutnať na typických jedlách našich južných susedov. Dnes na ich čakala fazuľová polievka Jókai, bravčové rebierko po debrecínsky či kurací paprikáš s haluškami. Osladiť si život mohli chutnými jablkovými rezmi.

Bohatá ponuka jedál nebude chýbať ani v ostatné dni. Zajtra je to slepačia polievka Ujházy či bravčové plátky na smotane, o deň neskôr je v ponuke napríklad bravčové koleno na pekárkin spôsob a mnohé ďalšie. Z piatkovej ponuky bude na výber aj hovädzí perkelt s tarhoňou či tvarohová štrúdľa. Jedlá pripravujú žiaci a majstri zo školy v maďarskom Egri, ktorá je jednou z partnerských škôl SOŠOS.

Podujatie slávnostne otvorili v priestoroch Junior Komplexu v pondelok 18. marca, počas ktorého riaditeľ SOSOŠ Jaroslav Bagačka privítal hostí, medzi nimi bol aj János Stauderrer z partnerskej školy v Egri.

Týždeň maďarskej kuchyne začala pripravovať škola v roku 2011 v spolupráci s partnerskou školou z Ózdu, neskôr sa spojili so školou z Egru. Cieľom podujatia je výmena skúseností medzi žiakmi a pedagógmi oboch škôl pri príprave jedál a zároveň budovanie dobrých slovensko-maďarských vzťahov.

Gemerland

Zdieľajte článok

Pridaj komentár