V Komunitnom centre v Dražiciach pripravovali zdravé jedlá

Komunitné centrum v Dražiciach pripravilo 30. júla pre deti, mládež, rodičov a starých rodičov komunitnú aktivitu, ktorej zámerom bolo varenie jedál zo zeleniny.

„Najprv sme sa rozprávali o potrebe zeleniny a ovocia v našom jedálničku. Deti rozprávali akú zeleninu a ovocie  poznajú, z čoho sa najčastejšie doma varí a čo im najviac chutí.  Priniesli sme cesnak, cibuľu, uhorky, paradajky, cukety, zemiaky. Deti sme postupne začali zapájať do prípravy jedla, najskôr s mäkšími druhmi ako paprika, paradajky a neskôr aj s tými väčšími a náročnejšími – uhorkami, cuketou, cibuľou, zemiakmi či cesnakom.  Pri strúhaní, dochucovaní a miešaní cesta  pomáhali deti.  Z postrúhanej  cukety, cesnaku, hladkej  múky a vajíčok sme si pripravili cesto  na „cuki placky“, ktoré sme dochutili soľou, vegetou, čiernym korením a sušenou majoránkou. Z tejto ochutenej zmesi sa  mohli robiť  placky. Pri ich vyprážaní   pomáhali všetky  naše dievčatá.  Naučili sa, ako chytať pokrievky hrncov tak, aby sa nepopálili, ako chytiť horúcu panvicu, nastrúhať tvrdý syr alebo  rozdrviť cesnak,“ priblížila Alena Horváthová z Komunitného centra v Dražiciach.

Ako dodala, placky na záver pekne naservírovali, vyzdobili paradajkou, uhorkou, strúhaným syrom a zjedli. Každému veľmi chutili. Ako dezert sa pripravoval trojfarebný puding s gofry a čokoládou

„Deň sme strávili príjemne a aktivita sa všetkým páčila. Ďakujeme všetkým , ktorí sa zúčastnili  a postarali sa o to, aby sme sa dobre zabavili,“ uzavrela A. Horváthová.

Gemerland, Zdroj: Mgr. Alena Horváthová, garant KC

Zdieľajte článok

Pridaj komentár